среда, 16. октобар 2019.

Pogledajte dokumentarni film koji otkriva sve prevarne radnje u pokušaju da se napravi mini elektrana na izvoru Lještanice

Snimljen je dokumentarni film u kom su detaljno i sistematično opisane sve malverzacije u pravnom postupku koji vodi ka građevinskoj dzovoli za MHE Lještanica. Ovaj postupak je i primjer kako se napadaju i sve rijeke Crne Gore.





среда, 14. август 2019.

Snimljen je novi kratki film o Lještanici

U utorak, 13 Avgusta je na društvenim mrežama premijerno prikazan novi kratki film o Lještanici. U prvom danu emitovanja film je pogledalo preko šest hiljada ljudi.

Sada je dostupan i na youtube servisu. Uživajte!


Evo i nekih prvih reakcija:


понедељак, 17. јун 2019.

Zašto Lještanicu sve češće porede sa Plitvičkim jezerima (VIDEO)

Iako je Vodopad Skakala po svojoj visinskoj razlici i utisku koji ostavlja jedna od dominatnih atrakcija Vraneške doline i opštine Bijelo Polje, nipošto ne treba zanemariti više od dvadeset bazena i vodopada koji se nalaze u području ispod glavnog vodopada Skakala.

Predsjednik Odbora za zaštitu rijeke Lještanice, Vukoman Damjanović, je lično izbrojao dvadeset i osam bazena i vodopada.

Radi potpupnog utiska i doživljaja njene ljepote, Lještanicu valja istražiti od izvora pa barem do Vodenice Damjanovića i vira Zelenjak.

Tako nešto su u subotu 8. Juna imali priliku da vide naši gosti Organizacija KOD  iz Podgorice. Pogledajte šta su oni zabilježili.



A kako to sve izgleda kad se zabilježi okom fotoaparata? Pa uvjerite se i sami:



Red je da predstavimo i ljude koji su nam pružili podršku u očuvanju i promociji Lještanice. Organizacija KOD je pokret koji okuplja slobodne pojedince koji se bore za svoja prava.